KIM 1170 Genel kimya dersi alan öğrencilerin dikkatine

KIM 1170 Genel kimya dersi alan öğrencilerin labotatuvar kuralları ve laboratuvar deney çevrimleri;

KIM1170 GENEL KİMYA DERSİ LABORATUVARI KURALLARI

• Genel kimya dersini yeniden alan öğrenciler bu dersin uygulamasını (laboratuarını) almak zorundadır.
  • Laboratuarda yoğunluk yaşanmaması için gruplar A ve B olmak üzere iki gruba ayrılmıştır. A ve B grupları dönüşümlü olarak 15 günde bir laboratuar yapacaklardır.
  • Öğrencilerin deneylere föyleri, beyaz önlük, gözlük ve eldivenleriyle birlikte gelmeleri gerekmektedir.
  • Her öğrenci deneye gelmeden önce yapacağı deneyin teorik ve pratik bilgisi üzerine çalışmalıdır. Deney başlangıcında sorumlu asistan tarafından quiz yapılacaktır.
  • Genel Kimya dersi 2. vize notu laboratuvarda yapılan quizlerden, hazırlanan raporlardan ve laboratuvardaki çalışma kurallarına uyumunuzdan verilecektir.
  • Deney sorumlu asistanı öğrencinin deney hakkındaki bilgisinin yeterli olmadığına kanaat getirmesi durumunda öğrenciyi deneye almama telefiye birakma hakkına sahiptir.
  • Öğrenciler deney saatinden 10 dakika önce laboratuarda hazır bulunmalıdırlar.
  • Her öğrencinin sadece 1 telafi hakkı vardır. Ayrı bir telafi laboratuvarı haftası olmayacağı için öğrencilerin gelmedikleri haftayı takip eden haftada diğer grupla birlikte eksik deneylerini tamamlamaları gerekmektedir.
  • Bir önceki denemesinin imzasını almayan öğrenci bir sonraki deneye alınmayacaktır.
  • A grupları deneylerine 15 Ekim 2015 tarihinde;  B grupları deneylerine 22 Ekim 2015 tarihinde başlayacaktır.
  •  Yapılacak deneylerin isimleri, çevrimi ve deneyi yapacağınız tarihler aşağıdaki ekli dosyalarda bulunmaktadır.
  • Deney numaraları deney kitabındakinden farklıdır. Dikkat ediniz.
  • Laboratuvarlar  C blokda (yemekhane karşısındaki bina) yapılacaktır.

KIM1170 Grup 1 deney çevrimi için tıklayınız

KIM1170 Grup 2 deney çevrimi için tıklayınız